grand café | restaurant | exclusief 

 

Grand Café met de nadruk op grand

Bijpraten met een vriend of vriendin, lunchen met een zakenpartner of gewoon even de drukte van de stad achter u laten. Daarvoor kunt u 7 dagen per week terecht bij het Grand Café van Prinsenhof Groningen.
Het woord grand krijgt hier betekenis. De kwaliteit van de koffie, de bediening, de sfeer, het is allemaal even groots.


Honderden jaren geleden was dit de fraterkerk. Het hoge plafond en het grote glas-in-lood raam herinneren daar nog aan. Toen was het een plek van stilte, nu is het een ruimte waar het bruist en leeft. De bijzondere lichtval, de open sfeer en de gezelligheid van het café maken dat u zich meteen thuis voelt. In de lounge-stoelen kunt u genieten van koffie, high tea of een borrel. Daarnaast hebben wij een uitgebreide menukaart voor zowel lunch als diner.

Download/Bekijk hier de dagkaart
Download/Bekijk hier de avondkaart

 

High Tea & Afternoon Tea

De High Tea & de Afternoon Tea wordt dagelijks geserveerd en bestaat uit een soepje met quiche, verschillende sandwiches, scones met jam en clotted cream, verschillende zoete lekkernijen en niet te vergeten thee (van Simon Lévelt). Bij de High Tea serveren wij u nog een heerlijjk glas Cava.

De Afternoon Tea bedraagt € 14,75 per persoon, de High Tea 19,50 per persoon en wordt dagelijks geserveerd vanaf 14:30 uur tot 17:00 uur. 

 

 MG 9023-2-grandcafe

 

Genieten op het binnenhof

Het binnenhof is ons grote terras waar we u bij mooi weer graag ontvangen.

Prinsenhof Groningen is een van de lichtste cafés van Nederland. Het daglicht komt van drie kanten en dat versterkt de open sfeer. De historie is voelbaar en veel details herinneren nog aan de voormalige middeleeuwse fraterkerk. Gecombineerd met de moderne inrichting, maken deze oude elementen de Prinsenhof tot een unieke plek.

 


Restaurant Alacarte

Dineren in Restaurant Alacarte is een bijzondere belevenis. Het eeuwenoude balkenplafond en de andere authentieke elementen en details zorgen voor een unieke sfeer. Voeg daarbij het uitzicht op de Prinsentuin en u begrijpt waarom wij spreken van een perfecte ambiance voor uw diner. Warm en gastvrij, precies zoals het in een à-la-carterestaurant moet zijn. Het eten wordt ambachtelijk bereid en is buitengewoon goed. We zouden ook kunnen zeggen: voortreffelijk, maar die kwalificatie laten we graag aan u. Het restaurant is vier (woe-zat)  avonden per week geopend. Kunnen we alvast de tafel voor u dekken?

Download/Bekijk hier de menukaart
Download/Bekijk hier de wijnkaart

 

Reserveren?

Indien u alvast een reservering wilt maken is dat mogelijk.
Neem telefonisch contact op met ons via: 050 - 317 65 50. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..